torsdag 19. november 2009

Analyse av musikkvideo



Gaute Ormåsen - "Kjærlighet er mer enn forelskelse"
Artisten som synger denne sangen heter Gaute Ormåsen (f.1983).
Det var først i 2003, der han var med i den første Idol-runden i Norge, at han ble kjent. Han ble utkonkurrert av Kurt Nilsen.

Det er en fortellende musikkvideo, men vil formidle hva som eventuelt kan skje i et forhold hvis det ikke er mer "gnister" igjen, og hvis det ikke er varmende forelskelse lenger.
Vidoen er basert på et forhold som begynner
og falle fra hverandre. De viser hvordan det bit for bit går fra hverandre. De viser hvordan de er ovenfor hverandre, og den lykkelige tiden de èn gang hadde. De sammenligner dette tidligere forholdet med et barndomsminne, der man ser at man var mer "seriøse" når man var små, enn det man er nå. Man ser de lykkelige minnne i begynnelsen, men som mot slutten begynner å bli mer falleferdig. De krangler og viser ikke mer kjærlighet til hverandre lenger. Artisten, Gaute, vil formidle at hvis man går inn i et forhold, må man vite at det er mer enn bare litt kjærlighet, men ekte forelskelse.
Temaet begynner med at han sitter der og synger ved pianoet om sin tidligere sterke kjærlighet- som nå er slutt. Han viser tilbakeblikk på deres tidligere romanstiske kjærlighetsforhold, da de var barn, da det virkelig var ekte. De viser t
o, sjenerte barn som er forelsket i hverandre. Jeg tror at musikkvideoen skal signalisere det at hvis man har ekte forelskelse for noen, så er det bedre å prøve enn å aldri ta sjansen. I det voksne forholdet er det ikke noe mer kjærlighet eller forelskelse igjen, noe som tyder på at de har vokst fra hverandre fra barndommen- eller at kjærligheten har tatt en brå slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere